[COVID-19 NOTÍCIES] Vueling aixeca el vol i posa 180 rutes a la venda durant els mesos de juny i juliol

Durant la primera etapa d’aquest rellançament – a partir de finals de juny i durant el mes de juliol – l’empresa intensificarà el seu enfocament en el mercat nacional, i portarà fins a 88 rutes dins del territori espanyol.
En aquest retorn gradual a la normalitat, la principal prioritat seguirà sent l’aplicació dels màxims estàndards de seguretat i higiene en tots els vols, seguint les recomanacions establertes per l’Agència Europea de seguretat aèria (EASA) i el centre europeu de prevenció i control de malalties (ECDC).

Barcelona, 28 de maig de 2020.-Vueling, una aerolínia pertanyent a l’IAG, reobre progressivament el seu funcionament durant el mes de juliol i funcionarà fins a un total de 180 rutes per tota la seva xarxa a Espanya i a la resta d’Europa, recuperant fins a uns 2.000 vols setmanals.
El primer pas serà el de restablir el mercat domèstic, en el qual Vueling ha estat líder des de l’any 2012 . La companyia planeja reprendre des de finals de juny i durant el mes de juliol fins a 88 rutes nacionals des de les seves principals bases operatives, començant per la seu principal a Barcelona i també a Sevilla, Màlaga, Alacant, Bilbao, Mallorca, Eivissa, Gran Canària i Tenerife.
L’aeroport de Josep Tarradellas Barcelona-el Prat, l’aeroport principal de Vueling, recupera fins a 72 rutes directes a destinacions nacionals i internacionals. Vueling assumeix connexions amb França, Itàlia, el Regne Unit, Portugal, Alemanya, Holanda, Bèlgica, Suïssa i els països nòrdics de l’aeroport de Barcelona.
A la resta de “el territori de Vueling”, l’empresa reprèn el seu funcionament a Santiago de Compostel·la, a Coruña, Vigo, Astúries, Sant Sebastià, Madrid, Saragossa, Valladolid, Menorca, València, Granada, Almeria, Jerez, Fuerteventura, Lanzarote i la Palma.
I internacionalment, l’aerolínia també reprendrà la seva activitat en les seves dues bases principals a Roma i París. En aquesta primera fase, fins a 10 rutes directes i un total de 15 s’operarà a Fiumicino des de l’aeroport de París de Charles de Gaulle, pendent de la decisió d’obrir Orly.
“És una gran satisfacció per poder reprendre l’activitat ara que la situació de salut està remant. Tots els que formem part de Vueling esperàvem  aquest moment i afrontem aquest retorn a l’activitat amb la il·lusió de volar de nou. Tornar al cel per complir amb l’objectiu principal de la nostra empresa, apropar als nostres clients als seus familiars i amics; Qui pot gaudir d’uns dies de relaxació després de la tensió experimentada durant els últims mesos i, naturalment, també ajuden a reprendre el pols d’activitat econòmica tan aviat com sigui possible “, afirma Javier Sánchez-Prieto, president de Vueling i afegeix” tots estem preparant aquest retorn amb cura i dedicació perquè els nostres clients se sentin còmodes i segurs en els seus viatges amb Vueling “.
Tot i l’important esforç per recuperar l’operació durant l’estiu i oferir el millor servei als clients, el retorn a l’activitat s’aborda de forma esglaonada, sent l’oferta planejada molt per sota de l’habitual durant aquest període estiuenc en anys anteriors.

Una nova etapa focalitzada amb la seguretat sanitària.

Per descomptat, dins d’aquesta nova etapa, Vueling continua estant en contacte amb les autoritats de salut i aviació, per tant, la reactivació progressiva del seu programa de ruta s’adaptarà a l’aixecament de restriccions de vol dins d’Europa i adequant el seu funcionament a la guia publicada per l’Agència Europea de seguretat aèria (EASA) en col·laboració amb el centre europeu per al control i la prevenció (ECDC), oferint en els seus vols els màxims estàndards de seguretat i higiene.

En els últims tres mesos, atès que les restriccions en el sector aeri a Europa es van aplicar al març a causa del COVID-19, Vueling ha mantingut una reducció del funcionament d’uns vint vols diaris dins del mercat nacional (Barcelona, Sevilla, Màlaga, Granada, Bilbao, Santiago de Compostel·la, Mallorca, Menorca, Eivissa, Tenerife i Gran Canària) i s’adreça al transport essencial, tant a les persones com de material i equips sanitaris.

Després de la fase més crítica de la pandèmia, l’empresa ha treballat conjuntament amb les autoritats i els organismes reguladors, així com amb la resta d’actors del sector (operadors d’aeroport, serveis de handling, manteniment i neteja, entre d’altres) en la implementació dels nous tràmits requerits en les diferents fases del vol, amb un únic objectiu, garantir la salut de totes les persones que avui i en el futur continuen triant Vueling com a mitjà de transport.