La guia ràpida per recuperar l’IVA dels hotels

Què és una quota d’IVA a les reserves d’hotels?

Els hotels cobren l’IVA (impost sobre el valor afegit) a una tarifa del 20% en allotjament a hotels del Regne Unit. Tanmateix, com a empresa, podeu reclamar tot aquest impost si la reserva d’hotel es va fer com a part d’un viatge de negocis.

Recuperar l’IVA en allotjament a l’hotel pot ser difícil, sobretot quan es reserva l’hotel a través d’un lloc web de reserves (per exemple, Expedia). De vegades, això pot voler dir que no acabeu rebent factura / rebuda d’IVA, cosa que significa que la vostra empresa no pot recuperar l’IVA. A continuació, responem a algunes preguntes habituals sobre la recuperació de l’IVA dels allotjaments en hotels.

La nostra empresa pot recuperar l’IVA de tots els allotjaments al Regne Unit?

Mentre l’hotel estigui al Regne Unit i, si la nit reservada fos per motius comercials, la resposta és que sí. Tot i això, és important tenir en compte que les nits reservades per a un client no es poden recuperar.

Si la vostra empresa està registrada per l’IVA al Regne Unit, pot recuperar aquest IVA mitjançant la declaració d’IVA del Regne Unit (que presenteu amb HMRC) inclòs-la en la quantitat que introduïu a “IVA d’entrada” a la casella 4.

Tanmateix, és possible que la vostra empresa no tingui dret a recuperar l’IVA que incorre en hotels del Regne Unit en tots els casos. Quan reserveu un hotel a través de determinats llocs web de reserva d’hotel, l’IVA que cobra l’hotel pot no ser recuperable. Això es deu al fet que el lloc web de reserva d’hotels funciona sota el règim de marges d’operadors turístics (TOMS). TOMS és un conjunt complex de normes que signifiquen que el client (la vostra empresa) no podrà recuperar l’IVA que cobra l’hotel. El lloc web de reserva d’hotel no podrà recuperar aquest IVA, de manera que és probable que acabin assumint aquest cost a la vostra empresa.

Quan a la nostra empresa no li cobraria l’IVA en allotjament?

En un hotel amb seu al Regne Unit? La resposta curta aquí no és mai. Pot semblar que a la vostra empresa no se li ha cobrat l’IVA als allotjaments hotelers del Regne Unit, ja que no hi ha cap IVA a la factura que rebeu (o que no rebeu cap factura). Tanmateix, això no vol dir que no es cobri l’IVA, sinó que només s’inclou l’IVA al preu mentre no s’inclogui a la factura. Això passarà perquè el lloc web de la reserva funciona sota TOMS i, per tant, no està permès incloure l’IVA a la factura, tot i que la vostra empresa segueix tenint efectivament el cost d’IVA del 20%.

Què necessita la nostra empresa per recuperar l’IVA dels hotels del Regne Unit?

Per recuperar l’IVA de les nits en què vau pagar, necessitareu una factura d’IVA vàlida de l’hotel a nom de la vostra empresa. Aquesta és sovint difícil d’obtenir i generalment implica que el viatger recordi recollir la factura en el moment del check-out (un pas que sovint s’oblida del viatger). Si l’empresa no recapta la factura a l’hotel, l’empresa no troba l’oportunitat de recuperar l’IVA.

Sovint pot ser difícil esborrar si es pot utilitzar la factura / factura rebuda de l’hotel per recuperar l’IVA. Feu clic a l’enllaç per obtenir una llista de comprovació que podeu utilitzar per comprovar si podeu recuperar l’IVA mitjançant la factura / rebuda que heu rebut de l’hotel.

Puc recuperar l’IVA amb altres països?

La vostra empresa no es limita a recuperar l’IVA només en allotjaments d’hotels del Regne Unit. Quan els empleats viatgen a altres països per fer viatges de negocis, es poden recuperar en molts casos l’IVA cobrat a l’hotel d’aquest país. Això significa que la vostra empresa podria reduir el cost dels allotjaments en hotels estrangers entre un 5% i un 25%. L’IVA també es pot recuperar en altres despeses relacionades amb els viatges (com ara menjars, combustible, etc.) pel que l’estalvi no es limita només a recuperar l’IVA dels hotels.

Aquest IVA estranger no es recupera mitjançant la declaració de l’IVA del Regne Unit (que s’arxiva a HMRC). En canvi, es recupera mitjançant un procés diferent anomenat Reemborsament electrònic de l’IVA (“EVR”). Aquest procés encara implica presentar una reclamació de l’IVA mitjançant HMRC, però el procés és diferent al que normalment presentaria una declaració d’IVA. També és realment important tenir en compte que hi ha terminis estrictes per recuperar aquest IVA. Per obtenir una llista completa, podeu consultar el lloc web de l’HMRC per obtenir més detalls.