Iberia realitza el primer vol amb biocombustible produït a Espanya

Un vol regular d’Iberia entre Madrid i Bilbao s’ha convertit aquest mes de novembre en el primer vol que ha utilitzat biocombustible produït a Espanya a partir de residus , gràcies a la col·laboració entre l’ aerolínia espanyola, el Grup Repsol i l’AENA . En concret, el biocombustible utilitzat pertany al lot produït l’agost passat a la refineria de Petronor, ubicada a prop de Bilbao.

El vol ha estat operat amb un avió Airbus A320neo , un dels avions més eficients del món. No només són un 50% més silenciosos, sinó que emeten 5.000 tones menys de CO2 a l’any i un 50% menys de NOx .
El vol ha realitzat també una aproximació ‘verda’, una operació del vol que millora l’eficiència en el consum assolint el nivell òptim d’alçada a les fases d’ascens i descens.
Aquest vol ha aconseguit reduir l’emissió de 1,4 tones de CO2 a l’atmosfera gràcies a la millora de l’eficiència en el consum que aporta l’avió, unida a l’ús del biocombustible sostenible. A més, per al proveïment s’ha utilitzat un vehicle de subministrament de combustible d’aviació de propulsió elèctrica amb zero emissions , i en totes les operacions a terra s’ha recorregut als vehicles més eficients que Iberia Airport Services ha desplegat a tota la xarxa d’aeroports a Espanya.

El lot de biocombustible per a avions utilitzat és el tercer fabricat per Repsol i el primer del mercat espanyol produït a partir de residus com a matèria primera. A més, és la primera iniciativa sorgida després de la signatura del conveni de col·laboració cap a una mobilitat més sostenible signat per Repsol i Iberia el mes de juliol passat, que contempla al seu programa el desenvolupament de combustibles per a aviació de baixes emissions de carboni.

Repsol és pionera en la fabricació de combustibles sostenibles d’aviació a Espanya, i amb aquest tipus de produccions als seus complexos industrials s’anticipa a les diferents mesures que la UE establirà per fomentar l’ús dels combustibles sostenibles d’aviació.