Melià reobrirà 18 hotels a Cuba al novembre

el grup Meliá Hotels International ha anunciat aquest divendres que 18 dels 32 hotels que gestiona a Cuba tornaran a operar el 15 de novembre en el context de la reobertura gradual prevista a l’illa caribenya per a aquesta data.

els hotels Meliá Habana , Tryp Habana Lliure (A la capital cubana) i altres ubicats al balneari de Varadero (Matanzas), les províncies Cienfuegos , Holguín i els cayos obriran les portes després de mesos tancats a el públic per les restriccions de la pandèmia, ha informat la companyia a Twitter. Aquests s’incorporaran als que avui presten serveis, va afegir la informació.

en el seu Informe de gestió de 2020 Meliá va explicar que, dels 35 hotels a Cuba amb 14.781 habitacions que tenia en cartera a el tancament de 2019, a la fi de 2020 comptava amb 32 establiments i 13.916 habitacions.

Segons els seus comptes, els ingressos obtinguts a Cuba van caure el 2020 un 84% i el 60% dels seus hotels van romandre tancats durant gran part de l’any a causa de la pandèmia.

Les companyies estrangeres operen la majoria dels hotels estatals a Cuba mitjançant contractes d’administració. Les espanyoles Meliá, Iberostar i Barceló gestionen el 70% de les habitacions a l’illa.

Cuba preveu una reobertura gradual de les seves fronteres a partir del pròxim 15 de novembre, quan s’espera que més de el 90% dels seus 11,2 milions d’habitants hagin rebut la pauta de tres dosis de les vacunes anticovid creades per institucions científiques de l’illa.

El país caribeny va suspendre els vols comercials i xàrter a l’abril de 2020 per frenar l’expansió de l’coronavirus ia l’octubre d’aquest any va reobrir els aeroports, però amb una reducció mínima de vols procedents dels Estats Units, Mèxic, Panamà, Bahames, Haití, República Dominicana i Colòmbia.

Abans de la pandèmia, el turisme representava la segona font oficial d’ingrés de divises a Cuba, només per darrere de la venda de serveis professionals a l’exterior, i aportava al voltant de l’10% de l’Producte Interior Brut.

Cuba va rebre 225.417 turistes estrangers i viatgers des de gener fins al maig, gairebé dos milions menys que en el mateix període de 2020, segons l’Oficina Nacional d’Estadístiques i Informació.