L’exclusiu gratacels de Manhattan que s’eixampla a mesura que ascendeix

Ja era conegut per les seves edificis basats en blocs que s’apilen de formes més o menys irregulars, donant lloc a projectes com el recentment inaugurat a Brooklyn (98 Front) o al Lower East Side de Manhattan (100 Norfolk). Ara el estudi de arquitectura ODA va encara més lluny: aixecarà un gratacel que tindrà en el seu punt més alt el doble de superfície que a la base.

Així, aquest edifici, de nom ERA i ubicat a l’Upper West Side de Nova York, de 20 pisos i 76 metres d’altura contravé la norma general en aquestes construccions, i és que van sent més primes a mesura que ascendeixen, en gran part per garantir l’estabilitat de l’edifici i contrarestar l’empenta de vent .

EL GRATACELS QUE SEMBLA UN TETRIS

D’ús residencial, comptarà amb 57 habitatges d’entre 2 i 5 habitacions , Els més grans de fins a 327 metres quadrats.


ERA s’eleva un total de 76 metres. Imatge: ODA.

El més cridaner de el disseny és la seva empremta, que augmenta a mesura que ascendeix i mentre els pisos superiors de l’edifici es van desplaçant cap a fora en cada nivell superior.

“El disseny en voladís de l’edifici permetrà més espai a mesura que l’edifici s’eleva, el que crearà molt més espai comunitari al terrat”, expliquen els responsables de el projecte en ODA.

  • El més cridaner de el disseny és la seva petjada, que augmenta a mesura que ascendeix amb pisos que es van desplaçant cap a fora en cada nivell superior


El bloc comptés amb 57 habitatges. Imatge: ODA.

D’aquesta manera, el gratacel culmina amb una gran superfície que inclou una piscina i una vista espectacular a el riu Hudson.

El seu particular disseny, explica el fundador i director de ODA, Eren Chen , «Permet a les persones gaudir dels pisos superiors on es troben les vistes obertes, majors espais comuns i una piscina a l’aire lliure al sostre , Una cosa gairebé inconcebible en altres edificis de l’Upper West Side “.

NOVES PANORÀMIQUES SOBRE MANHATTAN

L’edifici tindrà a més altres àrees comunes per als residents, entre elles gimnàs i estudi de ioga, biblioteca, sala d’estar i sala de jocs per a nens amb l’objectiu de crear una mena de “club privat”.

Imatge: ODA.

Pel que fa a l’exterior, estarà revestit de pedra calcària i comptarà amb grans finestrals a la façana, amb balcons i miradors especialment ubicats a les cantonades dels voladissos que sobresurten.

El disseny pretén “retre homenatge a través dels seus materials a l’adn atemporal de l’Upper West Side”. Així, inclourà detalls com reminiscències Art Decó a les finestres a onramentaciones tallades en pedra. És “una carta d’amor a l’passat i a el futur” de barri.

Llegir més: Aquest gratacel serà la granja vertical més gran de l’planeta

D’aquesta manera, les finestres profundes amb mainells elegants i atemporals s’integraran perfectament amb l’entorn tot i que, de prop, s’adverteix que són molt més grans la la mitjana de la zona, el que permetrà comptar amb molta més llum natural i vistes més obertes sobre els voltants, explica la firma.

LUXE SOFISTICAT AL UPPER WEST SIDE

Quant als interiors, obra també de l’estudi, replicaran les formes i els angles de l’exterior, creant cohesió en el projecte i donant lloc a espais elegants i sofisticats. Marbres i quars, portes i motllures treballades, xemeneies revestides, bronzes i fustes com roure i noguera seran els materials encarregats de aconseguir-ho.

Les ‘joies de la corona’ són els seus espectaculars àtics de quatre i cinc habitacions , Amb fins a 325 metres quadrats cadascun i sostres de fins a 3,35 metres d’altura, oferint així immillorables vistes i molt lluminoses als espais.

Pel que fa als preus, entre els apartaments que estan disponibles oscil·len entre els 2,6 milions dòlars (2,2 milions d’euros) que costa un de 2 dormitoris i 116 m2 als 9 milions de dòlars (7,6 milions d’euros) d’un 257 m2 i 4 dormitoris amb terrassa.

Lobby de el futur ERA. Imatge: ODA.

“L’edifici marca una nova era en l’Upper West Side”. D’aquí el seu nom, conclou ODA.