NH obre a Copenhaguen el seu primer hotel de 5 estrelles a Dinamarca

la cadena  NH Hotels  ha obert en Copenhaguen  el NH Collection  Copenhaguen, el primer 5 estrelles de el grup en  Dinamarca . Situat en un emblemàtic edifici de barri de Christianshavn, l’establiment compta amb 394 habitacions i suites  en què la decoració escandinava inunda tots els espais, barrejant detalls de disseny modern amb la comoditat i funcionalitat. Set sales de reunions de diferents mides amb capacitat de fins a 252 persones, completen la proposta per als viatgers d’oci i de negoci.

L’edifici que alberga la propietat va ser dissenyat per l’arquitecte modernista Palle Suenson en la dècada dels 60. Inicialment, es va usar com a seu de l’empresa astillera B & W i en l’actualitat, la construcció segueix sent una mostra dels estils arquitectònics més destacats de el període de el modernisme,  amb formes pures, línies rectes i teulades planes, segons informa la cadena.

La façana ha estat completament renovada per ATP Ejendomme, Arkitema Architects i Henning Larsen Architects,  respectant les formes clares i línies rectes  de el disseny original de l’arquitecte Palle Suenson.

La propietat compta amb alts estàndards de sostenibilitat com evidencien les seves teulades amb coberta vegetal de sedum, l’ús d’aigua de mar per refredar l’edifici, el control intel·ligent de la llum i el clima interior o l’elecció de materials sostenibles

Per dur a terme aquest treball s’ha tingut en compte la sostenibilitat, ja que s’ha conservat gran part de l’estructura de formigó i els materials de la demolició interior s’han utilitzat per l a construcció de la façana simulant l’aspecte original de l’edifici,  explica la cadena.

L’experiència culinària de NH Collection Copenhaguen està composta per dos restaurants i un bar . Precisament, un dels conceptes gastronòmics propis de la cadena, Tablafina, està present en l’establiment portant les tradicionals tapes espanyoles a la ciutat al costat d’una barreja d’ingredients locals de temporada.

DISSENY

En la sala principal de l’hotel l’atenció es dirigeix immediatament a la gran peça de l’artista danesa Anna Bak, feta en fusta i llautó, i que rememora  el passat marítim de l’edifici que albergava les oficines de l’important drassana B & W.

El disseny interior està inspirat en el clima cosmopolita i industrial de la ciutat i del seu dinàmic moll. El to càlid, agradable i eclèctic s’uneix a l’artesania escandinava i l’exclusivitat a través d’l’ús de materials d’alta gamma

Aquest caràcter es percep a les rajoles en espiga,  en el joc de colors en el bany o en el disseny específic dels mobles de tot l’hotel. Les habitacions disposen de grans finestrals que, a més de les vistes a l’port, proporcionen una gran quantitat de llum natural.

L’interior ha estat dissenyat per la firma sueca Krook & Tjader i els detalls finals són obra de l’estudi espanyol d’interiorisme i arquitectura TBC, que ha treballat en altres projectes com NH Collection Munic Bavaria, NH Collection Amsterdam Flors o NH Collection Madrid Gran Via .